Monday, December 21, 2009

Elet helyett sorozat

Merthogy miert is eljuk az eletunket, mikor annyi jo sorozatot nezhetunk helyette, ami alatt sem a sajat eletunkre, gondjainkra kell gondolnunk. A filmek nem eleg hosszuak, egy sorozat 20-30 orara is le tud kotni, tobb sorozat meg hetekre, honapokra akar. Van boven amibol valogatni es a torrent segitsegevel barmikor megszerezhetjuk barmelyik ujjonan kinezett sorozatot ingyen, mi sem termeszetesebb.
Mivel nagy a valasztek a sorozatok kozott, sok szar is megjelenik, ami sosem egy zavaro tenyezo. Legtobbjuk ugyis a nezem es felejtem alapon mukodik: akcio, feszultseg, izgalom, drama nemi variacios cselekmeny, semmi maradando, jobb esetben nehany eredetinek velt otlet ("az eredetiseg titka jol rejtegetni a forrasaidat").
Tobbszor elofordul a jol megszerkesztett foszereplo, akinek szemelyisegevel a sorozaton vegighaladva lepesrol lepesre ismerkedhetunk meg. Altalaban az ilyen szereplok nagyon kivantatjak, hogy probaljunk meg azonosulni veluk, s milyen szivesen, es ontudatlanul teszik ezt sokan. Ha rolunk keszitenenek egy sorozatot vajon raismernenk sajat magunkra, vagy tetszetosebbnek es kozelebbinek ereznenk Dr. House, Colonel Jack O'Neill vagy Hank Moody figurajat magunkhoz?

No comments:

Post a Comment